Τρόποι κατασκευής ιστοσελίδας χωρίς να πληρώσετε κάποια εταιρεία!

Για να κατασκευάσετε τη δική σας ιστοσελίδα και να έχετε μια 24ωρη παρουσία στο διαδίκτυο δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε κάποια εταιρεία web design! Με ελάχιστες γνώσεις υπολογιστών και τον απαραίτητο χρόνο, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε το δικό σας site μέσα από τα ειδικά προγράμματα καθώς και τις πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί γι’αυτό το σκοπό.

 

Πως όμως γίνεται μια δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας; Τι πρέπει να προηγηθεί; Είναι τελείως δωρεάν;

 

Όλους τους τρόπους για μια πιθανή δωρεάν ιστοσελίδα θα τους αναλύσουμε εδώ!

 

Κατασκευή ιστοσελίδας με κατασκευαστή ιστοσελίδων online

 

Η δωρεάν ιστοσελίδα με κάποιον online sitebuilder είναι από τις πιο δημοφιλής επιλογές. Το sitebuilder τον βρίσκετε στα πακέτα web hosting – την απαραίτητη υπηρεσία που πρέπει να έχετε ώστε η ιστοσελίδα σας να βρίσκεται online 24 ώρες το 24ωρο.

 

Πιο κάτω θα σας δείξουμε και μια επιλογή χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ – που δε χρειάζεται web hosting πακέτο – αλλά δεν είναι μια επαγγελματική λύση!

 

Για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας με έναν κατασκευαστή – site builder αρκεί η αγορά ενός πακέτου hosting που υποστηρίζει την συγκεκριμένη online εφαρμογή. Οι περισσότερες εταιρείες που την διαθέτουν, συνήθως την παρέχουν δωρεάν προς τους πελάτες τους. Στο WebHostingGreece θα βρείτε εταιρείες που παρέχουν αποκλειστικά και μόνο τα καλύτερα πακέτα hosting και μαζί δωρεάν sitebuilder ώστε να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας μέσα σε μερικά λεπτά, εντελώς δωρεάν.

 

Πως φτιάχνεται όμως μια ιστοσελίδα δωρεάν με sitebuilder;

 

Αφού αγοράσετε το πακέτο φιλοξενίας και το domain σας (το domain είναι της μορφής onomasas.gr) τότε θα συνδεθείτε στο διαχειριστικό της εταιρείας που σας παρέχει την υπηρεσία hosting και εκεί μέσα θα βρείτε το αντίστοιχο εικονίδιο για την υπηρεσία του sitebuilder.

 

Αμέσως θα ανοίξει ένας οδηγός βήμα-βήμα όπου θα σας καθοδηγήσει στην κατασκευή της δικής σας ιστοσελίδας, εντελώς δωρεάν και μέσα από απλές κινήσεις 1-2-3.

 

Στα πρώτα βήματα θα βάλετε κάποιες αρχικές πληροφορίες ενώ πιο μετά μπορείτε να εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας με εικόνες, μουσική, φόρμα επικοινωνίας, κ.α.

 

Η δημιουργία ιστοσελίδας με sitebuilder αποτελεί μια μέτρια λύση αλλά άκρως ικανοποιητική για ένα προσωπικό website. Αν θέλετε να κατασκευάσετε ένα επαγγελματικό website τότε είτε θα πρέπει να δείτε την παρακάτω επιλογή είτε να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία web design. Σε κάθε περίπτωση, να έχετε στο μυαλό σας πως για να φτιάξετε μια ποιοτική επαγγελματική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο έτσι ώστε το αποτέλεσμα να εξιτάρει τους επισκέπτες σας!

 

Κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress

 

Το wordpress ξεκίνησε ως μια δωρεάν πλατφόρμα για δημιουργία blog. Τα πρώτα χρόνια που τα blogs ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, τα περισσότερα είχαν ως βάση την πλατφόρμα του wordpress ή την αντίστοιχη υπηρεσία της Google, το Blogspot.

 

Πέρα όμως από την δημιουργία blog η πλατφόρμα του wordpress επιτρέπει την κατασκευή προσωπικών αλλά και επαγγελματικών δυναμικών websites.

 

Μερικά από τα πλέον γνωστά websites είναι βασισμένα στο wordpress. Τόσο ιστοσελίδες στο χώρο της ενημέρωσης (online media) όσο και portals.

 

Το wordpress παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για την κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας με εύκολο διαχειριστικό περιβάλλον και άμεσα ενημέρωση του περιεχομένου.

 

Πως όμως μπορείτε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα σε wordpress;

 

Για να κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα σε wordpress απαιτείτε η ύπαρξη ενός πακέτου hosting. Θα πρέπει να προσέξετε το πακέτο που θα επιλέξετε να υποστηρίζει εφαρμογές php καθώς το wordpress βασίζεται πάνω εκεί.

 

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες θα υποστηρίζουν το wordpress site σας 100% και δίχως προβλήματα.

Όμως, αρκετές εταιρείες παρέχουν εύκολη εγκατάσταση του προγράμματος με 1 κλικ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι δεν μπλέκεται με ρυθμίσεις της βάσης δεδομένων, με το να ανεβάζετε τα αρχεία του wordpress χειροκίνητα, να τα συνδέετε, κ.ο.κ.

 

Εσείς απλά πατάτε ένα κουμπί και η εγκατάσταση του wordpress γίνεται αυτόματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

 

Αφού γίνει σωστά η εγκατάσταση, συνδέεστε στο admin panel όπου εκεί ρυθμίζονται τα πάντα για την ιστοσελίδα σας. Από το design μέχρι το περιεχόμενο της σελίδας σας.

 

Το wordpress αποτελεί την ιδανική επιλογή για την κατασκευή μιας δυναμικής ιστοσελίδας όμως θα χρειαστεί να επενδύσετε αρκετό χρόνο στην εκμάθησή του.

 

Όταν το μάθετε αρκετά καλά, θα μπορείτε να φτιάχνετε ιστοσελίδες μέσα σε ελάχιστο χρόνο και να τις βελτιστοποιείτε ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Κατασκευή ιστοσελίδας εντελώς δωρεάν – δίχως domain & hosting

 

Αν δεν επιθυμείτε να δαπανήσετε ούτε ένα ευρώ και θέλετε να ξεκινήσετε κάτι δοκιμαστικό, τότε υπάρχουν υπηρεσίες που σας παρέχουν δωρεάν subdomain (της μορφής toonomasas.website.com – όπου website το όνομα της υπηρεσίας) και μαζί δωρεάν χώρο για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας.

 

Οι περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες όμως σας περιορίζουν τόσο ως προς τον χώρο και τις υπηρεσίες που σας παρέχουν όσο και ότι συνήθως τοποθετούν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να καλύψουν τα έξοδα που έχουν.

 

Μια καλή επιλογή για δωρεάν ιστοσελίδα είναι το webs.com . Η υπηρεσία σας παρέχει τόσο δωρεάν subdomain του στυλ onoma.webs.com όσο και drag n’ drop κατασκευαστή για να φτιάξετε εύκολα και με απλές κινήσεις την πρώτη σας προσωπική ιστοσελίδα!

 

Φυσικά αυτή η υπηρεσία δεν είναι ιδανική για την επαγγελματική σας ιστοσελίδα ή για ένα site που θέλετε να έχει καλό παρουσιαστικό. Είναι όμως μια καλή αρχή!

 

Όποιον τρόπο και να προτιμήσετε, να επενδύσετε αρκετό χρόνο ώστε να μάθετε πως λειτουργεί η κάθε πλατφόρμα έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ιστοσελίδα σας.

You may also like